Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mester Tamás

2008.10.26
     
 
Mester Tamás
Születés dátum: 1970. augusztus 4.
Web: http://www.mestertamas.com
E-mail: fm@fmrecords.hu
Aktív kapcsolat: Jack Jack (előadó/zenész, 2007-), Warner Music / mTon (előadó/zenész), Mester Tamás és zenekara (énekes), Megasztár 4 (közreműködő, 2008-)
Egyéb kapcsolat: Dream Team (előadó/zenész, 1991-1992), Mester és Tanítványai (előadó/zenész, 1993-1995), Step (basszusgitáros, 1989-1990)
 
     

Mester Tamás

 

A tehetséges zenész és énekes a gitározással már egészen kiskorában megismerkedett, a hírek szerint 6 éves kora óta lelkesedik a hangszerért.

A közönség először 1989-ben, a STEP együttesben ismerhette meg a nevét. Miután a zenekar megvált korábbi menedzserétől, Fenyő Miklóstól és Kisszabó Gábor is visszatért az Első Emeletbe, a régi tagok mellé egy ígéretes fiatal gitáros, Mester Tamás társult. Az együttes összetétele tehát a következő volt: Flipper Öcsi (Jeszenszky Béla) (ének, vokál), Zsoldos Dedy (Zsoldos Gábor) (dob, ütőhangszerek, vokál), Popper Péter (billentyűs hangszerek, ének, vokál), Fehér Attila (gitárok, ének, vokál) és Mester Tamás (basszusgitár, ének, vokál).

1991-ben és 1992-ben Mester a Dream Team elnevezésű formációjával Európa szerte turnézott, míg lakhelye ekkor Franciaország volt.

1993-ban hazatért Magyarországra, a közönség igazán ekkor ismerhette meg a nevét. A Mester és tanítványai nevű zenekar énekese, zeneszerzője és gitárosa lett. Társai Honyecz Ferenc (basszusgitár) és Mozsik Imre (dobok) voltak. Az együttesnek két lemeze jelent meg:  A hívők földjén. és

1994-ben: Napszületés. A két korongból összesen 150 ezer példány kelt el, a közönség fogékony volt a fiúk által képviselt zenére és szövegvilágra. A zenekarnak az emberek elismerésén kívül és a dupla aranylemez mellé két díjat is hozott az év: nekik ítélték oda az „Év Felfedezettje” és az „Év Albuma” elnevezésű díjat is.

1995-ben felbomlott a Mester és tanítványai zenekar.

1996-ban Mester új vizekre evezett: a Budapesti Operett Színház felkérésére eljátszotta a halál szerepét a nagysikerű Elisabeth című musicalben. Az előadást nem csak fővárosban, hanem Szegeden is megtekinthették az érdeklődők.

1999-ben ismét elhagyta Magyarországot és előbb Los Angelesbe, majd azt követően New Yorkban telepedett le. Szólólemeze munkálataihoz is Amerikában látott hozzá. Tehetségét és munkájának minőségét mutatja, hogy neves külföldi szakemberek figyeltek fel rá és készülő albumára. Ennek köszönhetően ismerkedett meg mostani producerével Eric Gast-tal. Gast 17 éve kora óta jelen van az amerikai zenei életben. Az elmúlt időszakban olyan neves előadók munkáját segítette, mint például: Kid Rock, Will Smith, David Bowie, Britney Spears…

2004-ben közreműködésük eredményeként létrehozták az FM records lemezkiadót és produkciós irodát.  Még ebben az évben egy videoklipet is forgattak, „Crazy ’but you” címmel, amelynek rendezője, Paul Boyd volt. A forgatás helyszíne Budapest volt.

2005-ben megjelent Szabadíts fel című kislemeze, a hozzá tartozó klippel.

2006. április 10-én megjelent a nagy várakozásokat megelőző szólólemeze, amelynek a Pillanat címet adta. Az albumon fele-fele arányban hallhatóak magyar és angol nyelvű dalok is. A korongon megtalálható az Altass el című dal is, amiből nemrég Shane54 közreműködésével remix is készült.  December 28-án, Budapesten a Körcsarnokban nagyszabású koncertet adott.

Az Elisabeth-ben való szereplésével a musical világába is kirándulást tett. Tamás szerepel a TV2 Megasztár című tehetségkutatójának zsűrijében.